Kurumların işleyişinde orada çalışmakta olan personellerin ve idarecilerin payı azımsanamayacak kadar büyüktür. Çalıştığı birimde konuya hâkim, mesleki yeterliliği üst düzeyde olan kişiler, verimi yanlarında taşırken sizi de başarıya ulaştıracak kilit rol üstlenirler.

Aynı şartlar idareciler için de geçerlidir. Konusunda tecrübe sahibi, mesleki yeterliliğe sahip bir idareci, kurum içinde adeta bir lokomotif görevini üstlenir. Kaynakları verimli kullanarak, toplumda ihtiyacı hissedilen hizmeti nokta atış yaparak vatandaşla ulaştırır.

Elazığ’ın yıllardır çözüm bekleyen bazı sorunlarına nokta atış yaparak bu konuda takdir ettiğimiz Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da, ekibindeki nitelikli personellerinin faydalarını gören bir siyasetçimiz konumunda.

Nitelikli idareci, asıl görevi olan şehre hizmet etme düsturunu asla unutmamalıdır. Gerektiğinde yapılmakta veya planlanmakta olan hatalı bir hizmeti mutlaka açık yüreklilikle üst makamına bildirmeli; bu konuda ileride doğacak olan olumsuz durumları samimiyetle dile getirmelidir. Sırf Başkana, amirine- müdürüne şirinlik olsun veya koltuk sevdasına bazı şeylere susan memur ve idareciler, sadece kuruma değil Başkana ve hatta ileride kendilerine de zarar vereceğini asla unutmamalıdır. Üç veya dört dönem boyunca aynı noktada takılıp kalan, rutin bir döngüde hareket eden şahıslar; çalışma şevkini kaybedip, zamanla verim kaybını yaşayacakları azımsanamaz bir gerçek olacaktır. Görevi vatandaşa hizmet etmek olan idareciler vatandaşın randevu taleplerine cevap vermemek ya da kabul etmemek gibi bir lüksleri olmadığını asla unutmamalıdırlar.

Taze kan deyimi bu noktada öne çıkıyor. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın ekibinde bulunan, Belediye Meclis Üyesi ve Meclis 1. Başkan Vekili olan Aydın Kara bu isimlerden sadece biri. 2009/2014 yılları arasında İl Genel Meclisinde Başkanlık görevini başarıyla yürüten Kara, Elazığ Belediyesinde de görevini başarıyla yürütmekte. Daha öncesinde Elazığ’da esnaflık yapan, Elazığ’ın ve Elazığlının sorunlarını bilen bir idareci olan Kara, Belediyede daha aktif olarak, çalışmalarını görmek istediğimiz bir şahsiyet olarak gözümüze çarpıyor.