98 yıl önce ilan edilen ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük bayram olduğunu söylediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene de coşku ile kutlanıyor.
Millî bayramlarımızdan olan Cumhuriyet Bayramı, milletimiz için büyük bir öneme sahiptir.
Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1933 yılında verdiği 10. yıl nutkunda bu günün, en büyük bayram olduğunu belirtmiştir.
27 Ekim 1923'te İcra Vekilleri Heyeti'nin istifasının ardından, bu heyetin yerine gelecek ve Türk Milleti’nin güvenini kazanacak yeni bir kabinenin oluşturulamamasının sonucunda, Mustafa Kemal Paşa yönetimin şeklinin Cumhuriyet olması için, bir kanun değişikliği tasarısı hazırlamış, bu tasarı, 29 Ekim 1923’te Meclis’e sunulmuştur.
Mevcut kanun olan, 1921 yılında düzenlenen Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nda yapılan değişikliklerin kabulü ile Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilmiştir.
Bu sayede; dedelerden torunlara, babalardan oğullara, dünümüz büyüklerinden, günümüz çocuklarına dek kutlanan bir bayram haline geldi Cumhuriyet!
Ulu Önder Atatürk, bu bayram ile milletine değerli bir miras bırakmıştır.
Cumhuriyet’in ilanının ardından; millete tanınan temel haklar genişlemiş ve birçok alanda yenilikler söz konusu olmuştur.
Cumhuriyet’in yönetim temelinde; söz milletindir.
Bizler de bu anlamlı ve değerli günde; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz minnetle anıyor ve aziz milletimizin ve siz kıymetli Elazığlı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.