2022-2023 Futbol Sezonu’na kendi saha ve seyircisi önünde 1954 Kelkit Belediyespor beraberliğiyle başlayan Elazığspor, 2 puan kaybedince daha ilk haftadan morâlini bozanlar çoğunluktaydı yine…
Puan kaybına rağmen Elazığspor’un geçen sezondan birbirini tanıyan, uyumlu, daha da önemlisi Ara Transfer Dönemi’nden sonra yakaladığı yenilmezlik serisiyle son maçta da olsa amatör kümeye düşmekten kurtulmayı başaran bir hikâyeye sahip, tecrübeli oyuncu kadrosu olduğunu vurgulayarak, bu avantajla hiç değilse geçen sezona oranla çok daha rahat olacağımızı belirtmiştim.
Elazığspor’un TFF 3. Lig seviyesindeki bir kategori için “yeterli” görülebilecek kadrosunun en büyük handikabının “alternatif”oyuncu  eksikliği olduğuna, bu sebeple de zaman zaman zorlanabileceğimize dikkât çekmiştim…
Zirâ sakatlık, kart cezaları, performans düşüklüğü gibi etkenler, kadro derinliği olmayan bir takımı başta futbolcuya dayalı düzen olmak üzere hiç istenmeyen durumlara sürükleyebilir ve ister istemez hedeften uzaklaştırabilir!

***

Kadro istikrarı ve uyum, bu sezon için Elazığspor’un en büyük avantajı durumundayken, yine geçen sezona oranla pek tecrübeli olmasa da hiç değilse nispeten daha güçlü bir yönetime ve de daha güçlü bir taraftar desteğine sâhip görünen Bordo-Beyazlı Takım’da “yeni” olan Teknik Sorumlu Ramazan ÇELİK ile ekibi, yine geçen sezon bu takımı zor günlerde yöneten üstelik Elazığlı olma avantajına sahip Teknik Direktör Alaattin TUTAŞ ile İlhan AYDIN’ın takımda görevli olmalarının sağlayacağı fayda ve destekle her bakımdan rahat edecekleri için, teknik yönetim açısından da herhangi bir sorun yaşanmayacaktır!..
Sezonun ilk maçı olan 1954 Kelkit Belediyespor Müsabakası’nın analizinde vurguladığım gibi benim için önemli olan Teknik Sorumlu olarak Ramazan ÇELİK ve ekibinin, mevcut kadroya dokunuşlarıyla, fark edilebilecek bir değişim meydana getirip getiremeyecekleridir ki bu ölçüt, Elazığspor’un başarılı olup olamayacağının da göstergesi olacaktır! 

***

Şimdi Çatalcaspor Maçı, Elazığspor’un bu sezon kupa maçı hariç oynadığı 5. Resmî müsabakaydı…
1954 Kelkit Belediyespor Müsabakası’nın ardından dış sahada ve içeride üst üste 2 galibiyet alan Elazığspor, ilk maçın ardından morâli bozulanların yüzünü güldürürken; “Elazığspor iyi gidiyor!” yorumları yapıldı?
Sonra Ağrı Deplasmanı’nda uğranılan mağlubiyet, bir de geçen sezondan devam edegelen 11 maçlık yenilmezlik serisinin sonu olunca, morâl bozukluğu bir yana gelecekten umut kesenlerin karamsarlığı yine önyargılı bakış açısının belirmesine yol açtı!
Haftalık sonuçlara göre değerlendirme yapmak ve hüküm vermek, aslında emeğe saygı duymamak olsa da; anlaşıldığı gibi siz ne yaparsanız yapın, takımın alacağı sonuç toplumun bakış açısının da tek ölçüsü durumunda…

Yani, takım galip gelmişse; âmiyane tâbirle herşey yolunda ve gerisi hikâye!

***        

Çatalcaspor Maçı’nda sahaya sürülen 11’e bakıldığında; Sezonun ilk karşılaşmasında forma giyen kadrodan sakat olan Yiğitcan ile yerini Mesut’a bırakan Salih dışında farklı isim yoktu?
Bu durum baştan bahsettiğimiz gibi teknik adam kim olursa olsun bir-iki farkla tercih edilebilecek isimlerden oluşan “alternatifsiz” kadroya sahip olmanın doğal bir sonucu elbette…
Ancak geride kalan 5 haftaya bakıldığında, elde edilen sonuçlara takılmadan en azından sahaya sürülecek kadro gibi, oyuncu değişikliklerinin de dakikaları ve giren-çıkan isimlerle tıpa tıp aynı olması istikrar ya da zorunluluk olarak görülmemeli?

Geçen sezon bu haftalarda tamamen deneyimsiz gençlerden oluşan kadrosuyla arzulanan saha sonuçlarını ve dolayısıyla başarıyı elde edemeyen Elazığspor, bu sezon tecrübeli ama kısıtlı kadrosuyla istenen sonuçları alabilir mi ve 34 maçlık maratonu çıkarabilir mi diye düşünmek gerek?
Tecrübeli isimler gençlerle iyi harmanlandığında Elazığspor en azından “akılcı” olarak belirlenen Play-Off hedefine ilerleyebilecek bir takım olabilir!
Bunun için Çatalca Maçı’nın 2. Yarısı’nda yaşanan sıkıntı ve güçlükle bitirilen 90 dakika da gösterdi ki Elazığspor’un; Salih, Cafer, Fırat, Hasan gibi oyuna sonradan girecek ve maçın gidişâtını lehimize çevirebilecek gençlere çok ihtiyacı var!

Hakan’ın yerine 2. Yarı’da kaleyi devralan Yiğit, yenilen golde hatalı olsa da unutulmamalı ki geçen sezon tecrübeli Kalecimiz Hakan 5 Maç ceza aldığında Kâhta Deplasmanı’nda kaleye geçen ve mutlak golleri önleyerek Elazığspor’un galip gelmesinde ve bu sezon 3. Lig’de olmasında en büyük rolü oynayan isimlerden biridir!
Çatalca Maçı’nda savunmayla birlikte yenilen goldeki hatasını, daha sonra Doğancan’ın gol olacak vuruşunu mükemmel bir refleksle kurtararak telâfi etmiştir! 
Ama; Çatalca Maçı’nda oyuna sonradan giren, sıraladığım genç isimlerin performansı istenilen seviyede midir?..
İşte bu sorunun cevabı Teknik Sorumlu Ramazan ÇELİK ile ekibinin oyunculardan verim alıp alamadığını, yani teknik heyetin hünerini gösterecektir!