Doğukent Stadı’nda kendine tepki gösteren ve “tahta, tahta!” diye slogan atanlara ne diyordu Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI?..
- “Bu takımın sahibi benim, bu takımın sahibi sizlersiniz. Rahat olun, biz uğraşıyoruz. Transfer tahtasını açacağız inşallah...”
Aradan günler geçti…
Spor’da Vefa Gecesi’nde konuşma yapan Şahin ŞERİFOĞULLARI bu kez; Şehrin dinamiklerinin harekete geçmesinden, Elazığspor’un kurtarılması için herkesin üzerine düşeni yapmasından söz etti.
Bir de hiç yabancı olmadığımız bir cümle kurdu…
“Bu borcu ben yapmadım, Elazığspor’un mevcut başkanı da yapmadı. Siyasîler, milletvekilleri de yapmadı. Bu borcu geçmişteki yönetimler yaptı?..”
Bu sözlerden sonra, isim belirtilmediği için geçmiş yönetimler zan altında kaldı şimdi?
***
Şöyle bir bakalım geçmişe…
Elazığ Belediye Başkanı Behçet SUSMAZ’ın; “Her Elazığlı Önce Elazığsporlu Olmalıdır!” sözü…
Yarı sezonda 4 başkan değişmiş ve maddi manevi dip yapmış Elazığspor’u sahiplenen Başkan Behçet SUSMAZ’ın oluşturduğu yönetimle, o dönemin Beden Terbiyesi İl Müdürü İbrahim DEMİREL’in deyimiyle “Kapısına kilit vurulmaktan kurtarıldı Elazığspor…”
***
Ayağa kaldırılan ve gerek oyuncu kadrosu, gerek yönetimiyle istikrarı sağlayan Elazığspor, yeni Belediye Başkanı Hamza YANILMAZ’ın Başkanlığı’nda oluşturulan yeni isimlerle daha da güçlenen yönetimiyle, hiçbir sıkıntı duymadan şampiyonluğa koştu…
Takip eden yıllarda Başkan YANILMAZ yasa gereği başkanlığı bırakmış olsa da, müdâhil olmayı ihmâl etmedi ve işi ehline teslim ettiği için Elazığspor adım adım 3-2-1 hedefine ulaştı.
***
Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU Süper Lig’den düşen Elazığspor’a destek oldu…
Ancak, kırılma ânında yaptığı hayâti hata, siyâsi bir tavırla Hayrettin KARAMAZI’ya tercih ettiği Bahri TURHAN’a başkanlık yolunu açarken, kötüye giden mâli tablo sonucu 2 dönem sonra Suat ÖZTÜRK Yönetimi’nin devraldığı Elazığspor, gediklisi olduğu TFF 1. Lig’den 2. Lig’e yuvarlandı!
“2. Lig’den 3’Lig’e mi düşüyoruz?” derken kayyuma kalan Elazığspor’u devralan yine SELMANOĞLU Başkanlığı’ndaki Belediye adına bu defa Özel Kalemi Akın ŞATIROĞLU oldu…
Küme düşmekten kurtulan, kadrosunu koruyan ve ardından 2. Lig’de Şampiyon olan Elazığspor’da TFF 1. Lig’e yükselen aynı takım Süper Lig’e yürürken patlak veren maddi krize çözüm bulundu; Bordo-Beyazlı Kulüp’te artık maddi sorun yaşanmayacak parolasıyla Asbaşkan Selçuk ÖZTÜRK Başkan oldu!..
Ve Başkan seçildiği kongrede konuşan Selçuk ÖZTÜRK; “Basın, bu söylediklerimi kayıt altına alsın. Elazığspor Kulübü’nün borcu 9 Milyon değil, 21 Milyon’dur.” İtirafında bulundu!..
Kongre dağıldı ama basın mensupları son anda belediyeye çağırıldılar, Başkan Süleyman SELMANOĞLU’nun odasında bir araya gelen Akın ŞATIROĞLU ile Selçuk ÖZTÜRK birlikte kameralar karşısına geçtiler ve; “Bu borç bizim yönetimimiz tarafından yapılan bir borç değil, geçmişteki yönetimlerin borcudur!..” diye bir açıklamada bulundular?..
Tıpkı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın; “Bu borcu geçmiş yönetimler yaptı!” dediği gibi (!)
Köşe yazım arşivde duruyor; 2011 -2012 Sezonu’ndaki o kongrenin ertesi gün Selçuk ÖZTÜRK’e; “Açıklayın başkan, bu borcu hangi yönetim yaptı?” diye sormuştum, bugün de Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’na soruyorum; “Ben yapmadım dediğiniz bu borcu kim yaptı?” açıklayın başkan!..
***
Bu arada, “siyasîler yapmadı, milletvekilleri yapmadı” dediğiniz borç konusunda Süleyman SELMANOĞLU’ndan sonra göreve gelen Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’ı da unutmayalım!
Borç yüküyle Süper Lig’den düşürülen, Play-Off hedefine ilerlerken kayyuma kalacak bir Elazığspor’u devralan Elazığ Belediyesi’nin iki Başkan Yardımcısı Başkan Sedat KARATAŞ ile 2. Başkan Karahan ÇELİK’in, ertesi sezon Elazığspor TFF 1. Lig’de Play-Off hedefine ilerlerken Elazığ Milletvekili Metin BULUT ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu partideki görevlerinden alındıklarını, sezon sonunda da Cuma günü aday olan bir ismin hesaplar ibra edildikten sonra Pazartesi günü; “Ben bu işten anlamam!” diyerek istifa ettiğini de hatırlatalım!      
Ve soralım Şahin ŞERİFOĞULLARI’na; Hani siyasîler yapmamıştı, sâhi kim yaptı bu borcu başkan?
Ben tarihin yazdıklarını hatırlattım, şimdi tercihleriniz ve sizin için tarih ne yazacak bakalım?..