NEŞELENDİK

‘’Elazığ, yarayı yemiş diyerek.‘’ Türkiye’nin gündemine oturmuştu başkanımız….

Kim olduğunu daha ilkokula giden çağalar bile bili. Konuştuğu zaman dinlemekten zevk aldığım, gerçekleri açıklamaktan çekinmeyen, görünüşte asabi görünen gerçekte ise öyle olmayan değerli başkanlarımızdan biridir. Kendisi geçenlerde yine televizyona çıkmıştı. İnanın pür dikkat onu izledim ve bana ilginç gelen bazı sözlerini not aldım.

İşte o sözlerden bazıları;

“İnsanlar İzzetpaşa tuvaletine enerji tüketmeye gidi, üste bir buçuk lira da para veri!”                             Her ne kadar spiker ‘’İzzetpaşa tuvaletiz’’ diye hatırlatsa da o gene ‘’olsun başka tuvaletler öyle diyi.”

Başkanımız, başkanı olduğu odanın yaptığı zamlara ısrarla ‘’Zam değil, güncelleme diyerek’’ modaya da uydu.

‘’Ne var ben de milletvekili adayı olabilirim, olsam ne olur.’’ Diyerek, ilk seçimlerde aday adayı olabileceğinin sinyalini de verdi.

İzlediğim bölümlerin finalinde ise belki de aday olursa seçimlerde kullanabileceği sloganı da araya sıkıştırı verdi: “… Candır can gerisi heyecan.”

Boşluğa adını daha siz koyun. ’’ Ben koysam reklamını mı yapisin?’’ diye eleştirebilirsiniz. Zaten başkanın reklamını yapmaya da gerek onu tüm Türkiye tani…

                                                     ***

SİNİRLENDİK

Biraz da şehrimizde meydana gelen ilginç olaylardan bahsedeyim. Mesela silahlı çatışma oli taraflar sadece ayahlari hedef aliler. Zaten ne gelise şu ayakların başına geli o da ayrı bir mevzu…  Herhalde uyarı atışı… Neyse ora bura farketmi sıkiler işte. Olan zavallı kediye oli. Kedinin tek suçu, Elazığ sokaklarında gezip ‘’miyav’’ demek. Sessiz sedasız bir köşede dursa ‘’miyav’’ demese bugün yaşidi!

Diğer bir olay vekilimiz televizyona çıki, ‘’Az yiyin, öz yiyin, sağlığınıza dikkat edin tasarruf yapin’’ diyi ama ne hikmetse yanlış anlaşili. Şimdi diyeceğim; ‘’Amma kötü niyetlisiz, adamın ağzının içine bakisiz ki bir açığını yakalıyasız’’ yanlış anlaşılacağım ama suç biraz da onda. Niye milletin sağlığıyla, tasarrufuyla uğraşisin?

Git her ay maaşını al, Hawai’ye tatile mi gidisin? Her sene bir jeep mi alisin? Ne yapisen yap. Pardon maaşı bunları yapmaya yeti değil mi?

                                                            ***

 

ŞAŞIRDIK

Elazığ’da trafik yoğunluğu biraz azaldı mı ne acaba? Sayın Valimiz konuyu masaya yatırdığı için mi? Yoksa benzine, mazota gelen zamlardan dolayı millet arabalarını garaja yatırdığı için mi? Bence ikisinin de tesiri var. Trafik denetlemelerinde gözle görülür bir artış olduğunu görmeye başladık. Mazotla benzine gelen zamlar da ister istemez tasarrufu beraberinde getirdi. Ben diyim daha araç satışlarında da biraz gerileme olabilir. Onun işaretini de geçenlerde bir apartman görevlisinden aldım. Ayaküstü muhabbet ederken dedim ki ; ‘’Gardaş diyiler ki apartman görevlilerinin altında da araba var, seninde var mı? Ya da almayı düşünimisin? ‘’ Dedi ki; ‘’Abe sen ne diyisin? Benim ayranım yok içmeye… Kalkmış arabadan bahsedisin! ‘’

                                                                 ***

ANLAŞAK                                                                   

Dedim gidem bir meyve fidanı alam dikem. Geçen sene 15 TL olan fidan bu sene 35 TL olmuş. Hadi gel yeşili sev, yeşili koru. En iyisi mi sizler bana birer fidan getirin. Dikem meyvesi size gölgesi bana. Bundan iyi teklif bulamazsız hem de bir fidanla sevap kazanırsız. Korkmayın ha meyve tutar tutmaz haber veririm. Bir ağaç üç sene sonra meyve tutar. Üç seneden önce gelmiyesiz…

                                                                 ***

HAFTANIN FIKRASI:

Adamın birinin evine bir kedi musallat olmuş. Adam ne yaptıysa kediyi evden uzaklaştıramamış. Bunun üzerine kediyi alıp uzak bir yere götürmeye karar vermiş. Kediyi götürmüş götürmesine ama 5 saat sonra kedi geri gelmiş. Bunun üzerine adam daha uzak bir yere götürmüş kediyi. Kedi bu sefer geçte olsa 7-8 saat sonra çıkıp gelmiş. Adam iyice sinirlenmiş. Almış kediyi mesafesi uzak, yolları karmakarışık bir yere götürmüş ve bırakmış. Fakat bu sefer dönüş yolunda kendisi kaybolmuş. Bunun üzerine adam evi aramış ve karısına sormuş;

-Hanım kedi eve geldi mi?

-Geldi bey çok oldu sen nerelerdesin?

-Söyle o şerefsize gelsin beni de alsın!

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: