20

 7 Aralık 1966 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

 

“Tecrübe Mahiyetinde Olmak Üzere”“Bugün Şehrimizde Saf Karaçalı Suyu Akacak” manşet haberi dikkatleri üzerinde topluyor. Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre; Şehrimizde Karaçalı Suyunun yetip yetmeyeceğini öğrenebilmek için, bir gün süre ile Karaçalı Kaynak suyu şehir şebekesine verilecek. Bir önceki gün, şehir içme suyu şebekesi boşaltılmış olup, şebekeye sadece Karaçalı suyunun verilerek suyun yeterli olup olmadığı canlı şekilde denecekmiş.

Suyun kıymeti tartışılmaz bir gerçek, yakın gelecekte dünya üzerinde su savaşlarının çıkması kaçınılmaz gibi gözüküyor. 1960’lı yıllarda şehir şebekesine yetecek kadar bol olan Karaçalı suyu, bugün şehirde yapılan 160 adet çeşmeyi (musluklu/ açılıp kapatılıyor/boşa akmıyor) bile tam manasıyla besleyemiyor.

Suyun kıymetine bir kez daha vurgu yapıp, su israfı konusunda çok daha dikkatli davranmamız gerektiğini hatırlatırım.

***

 

“Bir Süre Önce Ankara’ya Giden Şeker Fabrikasının Kaldırılacağı Sahayı Tesbitle Görevli Teknik Heyet Dün Şehrimize Geldi” haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Keban Barajı’nın yapılması ile sular altında kalacak olan Şeker Fabrikasının; başka bir şehre taşınmayacağı, yer tespiti yapıldıktan sonra ilimizde başka bir noktaya nakledileceği açıklanıyor.

Anlaşılan eskiden Elâzığ’ımızın bazı konularda sahipsizlikle ilgili bir sıkıntısı yokmuş! Genelde ne olduysa sonradan olmuş.

***

 

“Belediyenin 1967 Mali Yılı Bütçe Taslağının Hazırlanmasına Başlanıyor” haberi ana sayfamızın alt tarafında kendine yer buluyor.

***

 

“Emniyet Ekipleri Şehirde Arama Taramalara Devam Ediyor” haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, ilimiz genelinde Emniyet Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen genel asayiş kontrollerinde aranan bazı şahıslar yakalanmış ve üzerinde silah taşıyan vatandaşlarımıza da gerekli kanuni işlemler yapılmıştır.

***

 

“Birçok Semtlere Temizlik Vasıtaları Gitmediği İçin Çöpler Sokaklara Dökülüyor” haberimiz ise o yıllarda Belediye Temizlik Ekiplerinin, 15imkânları neticesinde bir mahalleye üç dört günde bir uğradıkları ve bu sebepten dolayı biriken çöplerin sokaklara döküldüğü; sokakların çok kötü bir durumda olduğu bilgisine ulaşıyoruz. Günümüzde bu tarz olayların yaşanmaması bizleri mutlu ediyor.

***

 

“Üzerinde Kama Bulundu” haberimiz ise üzerinde kama taşıyan bir vatandaşımızın yakalanarak hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı bilgisini bizlerle paylaşıyor.

Memleketimizin diğer illerinde gerçekleşen bazı haberlerin yer aldığı, ana sayfamızda ki haber başlıklarımızda şu şekilde devam ediyor.

 

“Ticaret Odası Meclisi Toplandı” (İzmir) İzmir Ticaret Odası hakkında bilgiler aktarılıyor.

“Topraksu Yatırım Programı Görüşülecek” (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla) Bölgedeki Yatırımlar ile ilgili bilgiler veriliyor.

 

“Kırklareli Halkevi” (Kırklareli) Kırklareli Halkevinde verilen dersler ile alakalı bilgiler veriliyor.

 

“Koyunlu Halkodası” (Söğüt)Koyunlu Halkodası içerisinde gerçekleştirilen faaliyetle ilgili bilgi veriliyor.

 

“Ardahan Halkevi” (Ardahan) Ardahan Halkevindeki bir faaliyetle ilgili bilgiler veriliyor.

Selam ve Saygılarımla…