VERİSEZ VERİN!

Son günlerde Elazığspor’a destek amacıyla ünlülerin ve zenginlerin videoları ardı ardına yayınlanmaya başlayınca aklıma iki olay geldi. Bu arada destekte bulunan herkese teşekkür ederiz. Kimsenin iyi niyetinden şüphemiz yok. Elazığ sevdalıları kendince bir şeyler yapma gayretindeler.

Gelelim ilk olaya. Yine bugünkü durumlara benzer olayları yaşadığımız günlerde ‘Simitçi Ömer’ olayı gerçekleşti. O dönemi bilenler simitçi Ömer deyince hemen hüzünleneceklerdir rahmetli olan simitçi Ömer destek amacıyla o gün sattığı tüm simitlerin parasını Elazığspor’a bağışlamıştı. Yani gücü bu kadarına yetmişti. Başka ülkeler de şehirler de böyle bir adamın heykelini stadın bir tarafına dikerler veya adını stadın bir köşesin de yaşatırlar ki gelecek nesillere örnek teşkil etsin. Ben bunu kitabımda, köşe yazılarım da birçok kere dile getirdim ama yetkililerden gören olmadı. Belki bugün birileri görür ve dikkate alır. Gelelim ikinci olaya geçmişte yerel TV’lerin de katkılarıyla bir kampanya başlatılır ve TV’ler de canlı yayınlayıp Elazığspor’a destek amacıyla forma satılır. Bizim ünlüler ve zenginler canlı yayınlara bağlanıp yaz kızım 23 forma, yaz kızım 123 forma, yaz kızım 1023 forma derler. Programı izlediğim için yazma olayının şov ve reklam olduğunu hemen anladım. Gerçek ise bir süre sonra ortaya çıktı. Çoğu şovmuş. Yani yaz kızım diyenlerin çoğu forma almamış iki olayı yazdıktan sonra diyim ki Gardaş destekleriniz için teşekkür ederiz. Maddi manevi fark etmez. Önemli olan varlığınızı hissettirmemiz.

Yalnız varsa maddi bir yardımınız peşin peşin masaya koyun ve şampiyon olma şartını da ileri sürmeyin verisez verin!...

****       ****     ****     ****

HAVALAR BOZUK

Benim yaşımdakiler iyi hatırlarlar. Bir ara ünlü ve havalı bir kadın sunucu Televizyon da hava durumunu sunarken, “Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun” derdi. Tamam bizim havamız iyi olsun ama bu sene de obür havalara bir şeler oldu. Tam şortla, mayoyla gezmeye başlayacakken hop kabanları geri çıkarttık! Kombileri açıp, sobanın yanına oturduk iyi mi? Mayıs ayında Hazar Baba Dağı’na da kar yağınca bizi bir titreme aldı. En çok kime üzilim bili misiz? Dondurmacılara, Baskillilere ve Elazığ Belediyesi’ne…  

Dondurmacılar soğuktan iş yapamaz, Baskil de de kayısılar üşüdü, Elazığ Belediyesi’nin çektiğini de bilisiz işte!

Zaten altta ki yazımda da belediyeye değindim.

Neyse canım boş verin işte havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun...

****       ****     ****     ****

GALOŞ

Yağmur rahmettir kaçamasan da bir şey olmaz ama yağmurlu havalarda Elazığ sokaklarında gezmek zahmettir…

Şimdi bir ayakkabı boyası 20 TL olunca maddi olarak da yıpranmaya başladık. Düşündüm taşındım ve kendimce bir çözüm buldum. Bundan sonra cebimde 3 tane galoş taşıyacağım. Biri kafama, ikisi de ayakkabılarıma. Zira başka çarem kalmadı! Diyim ki bizim bu sorununuzun muhatabı yetkililer bir güzellik yapsalar, yağmurlu havalarda sel olma ihtimali belirlenen günler de vatandaşlara bedava galoş dağıtsalar nasıl olur? Belki şimdi dersiz ki, ‘’Gardaş yetkililer seli yağmuru nerden bilecekler?’’

Durun, durun…

Onunda çözümü var. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne sorsunlar zaten onlar kesin sonuç veriler. Ya da romatizması olan vatandaşlara sorsunlar. Olmadı romatizması olan birini müdür atasınlar. Romatizmalı müdür yağmur yağacağı günleri bilir ve bedava galoş dağıtılır iş kendiliğinden çözülür. Yüzme bilmeyenlere bir de can simidi dağıtılırsa değmeyin keyfimize. 

****       ****     ****     ****

SIFIR ARABA KAMPANYALARI

Sıfır arabalar da kampanyalar tüm hızıyla devam edi…

Fiyatlara bakınca nerdeyse bir milyondan aşağı sıfır araba yok. İlginç olan olay ise firmalar fiyatın bir kırtiğine sıfır faizle kredi veriler. Gardaş milyonu ceben koy git araba almaya, diyiler ki hadi buraya kadar gelmişsiz size bir kıyak yapak ve kalan o bir kırtige de on iki ay sıfır faizle kredi verek. Bana kalırsa ağalar bizimle egleniler!

Yani bir milyonu veren kalan bir kırtigi mi veremeyecek?

Eğer kampanya yapisez adam gibi bir kampanya yapın millet araba hayalini gerçekleştirsin. Mesela araba fiyatının tamamına 36 veya 48 ay sıfır faizle kredi kullandırın herkes araba alabilsin. Benden teklif!

Ne zaman bu şartlar da sıfır araba verirsez, o zaman gelir alırım. Ne var yani siz bizle eglenisiz ya siz…  Durun biraz da ben sizle eglenem!

HAFTANIN FOTOĞRAFI:

Bedo Köşe Yazıısı

Tescilli oyunlarımızdan Pisik, Leblebici ve Halo Dayı’yı başarıyla icra eden Cahit Can Gakgo…