Geçmişte toplumun baş tacı olan Elazığspor, bugün ne hâle geldi…
Son 7 yılda Süper Lig’den 3. Lig’e inerken takım, maddi sorunlardan bıkkınlık geldi topluma.
- “Daha beter olsun. Bırakın kapansın da kurtulalım!..” denilerek, gözden düşürüldü Elazığspor?
Sürüklendiği borç batağından kurtulamayan kulüp, toplumun gözünde “antipatik” hâle getirildi!
Elazığspor, her sene biraz daha erirken, daha önce Kocaelispor ile Eskişehirspor’da yaşanan bizim de başımıza geldi; Ve bir taraftar grubu lideri kongreden “başkan“ olarak çıktı!
Belki Kocaeli ile Eskişehir’de başka “aday” yoktu, oysa Elazığspor’da bir eski başkan “aday” olduğu hâlde Gençlik 23 Taraftar Derneği Başkanı da aday olmuştu?
Kongrede, konuşan Serkan ÇAYIR’ın ifâdeleri kulübün düştüğü durumu özetliyor zâten…
- “Yıllarca, biz Elazığspor’un kahrını çektik, yağmur çamur demeden ömrümüzü verdik. Bir çorbayı 3 kişi içtik. Necati Başkan değerli bir başkanımız, bugün eğer durumu müsâit olsaydı biz çekilirdik, destek verirdik. Elazığspor şu anda kurumuş bir çınar. İnşallah biz o suyu vererek yeşerteceğiz!..”
***
Şimdi insanlar ister istemez düşünüyor…
Geçmişte Elazığspor Kulübü’ne başkanlık yapmış bir isim olan Necati ERDEM, niye aday oldu?
Serkan ÇAYIR, “Necati ERDEM’in durumu müsâit olsaydı” derken, ne demek istedi?
Son dönemdeki kongrelerde hep kayba uğramasına rağmen, yönetim listesindeki üyelerin “delege” olmadığı için oy kullanamayacağını nasıl hesaplamadı tecrübeli başkan Necati ERDEM!
Başkan olmak için uğraşan Selçuk ÖZTÜRK’e oy vermek üzere İstanbul’dan uçakla kongreye gelen Necati ERDEM, şimdi kendisi gibi eski Başkan olan ÖZTÜRK’ten aynı desteği neden bulamadı?
Delegelerin kendi listesine ret, Serkan ÇAYIR’ın listesine kabul oyu vermesinden sonra tesisleri terk eden eski Başkan ERDEM’in; “Bir daha da Elazığspor’un sahibi yok demeyin. Ben sâhip çıkacaktım, ama bana yanlış yaptınız…” serzenişi / sitemi neye yaradı?
***
Tabii önemli olan ve merâk uyandıran husus, bundan sonra Elazığspor’un durumu ne olacak?
Serkan ÇAYIR’ın; “Biz bu koltuğu ne Selçuk ÖZTÜRK’ün, ne de bir başkasının direktifleriyle devraldık. Bu şerefli koltuğa genel kurul üyelerimizin teveccühleriyle oturduk. Ben herhangi birinin talimatıyla hareket etmiyorum, kimsenin adamı değilim!” açıklaması mânidar!
“Bir çorbayı 3 kişi içtik” diyen Serkan ÇAYIR, “Necati ERDEM’in durumu müsâit değil” dediğine ve “kurumuş çınar” diye nitelediği Elazığspor’a su vereceklerini söylediğine ve de kimsenin adamı olmadığına göre ekonomik olarak eski başkanlardan daha müsâit bir durumda ki başkanlığa soyundu?
Ancak, sadece Elazığ Medyası değil, beraberinde birçok internet sitesiyle birlikte Erzurum Gazetesi, Özgür Dersim Gazetesi ve Van Postası Gazetesi’nin de yer verdiği haberde; “Transfer tahtası kapalı olan ve altyapıdan takviye ettiği futbolcularla yeni sezona hazırlanan Elazığspor’da, Erzurum Bş Bld Başkanı Mehmet SEKMEN’in katkılarıyla 3. Etap kampı Erzurum’da yapılacak” denilirken, her ne kadar haberin devamında Mollakendi Bld Bşk Mehmet Enis DOĞAN’ın öncülüğünde vs denilse de, neticede Elazığspor’un yine sâhipsiz kaldığının ülkeye ilân edildiğini anladık!
***
Hazır internet ortamındayken bir de eski bir habere bakayım dedim…
1 Şubat 2019 Tarihli İHA Kaynaklı haber aynen şöyle; “Spor Toto 1. Lig ekiplerinden kayyumla yönetilen Elazığspor’da Vali Çetin Oktay KALDIRIM ile ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN’ın büyük uğraşıları sonucu transfer engeli sürenin bitimine saatler kala kaldırıldı. Kayyum Başkanı Sabahattin DEVECİOĞLU, bazı eski başkanlardan da destek alarak son 1 saatte 6’sı kiralık 22 futbolcuyla sözleşme imzalayarak, bir rekor kırdı.”
Şimdi, “öcü” olarak gösterilen kayyum, o günlerde transfer tahtasını açan bedeli bulmuş ama, 1 saatte 22 transferi yapanlar yanlış stratejiyle Elazığspor’u bir kez daha borca sokmuştu!
O gün olduğu gibi kayyum, geçmişte birçok kez kulübün ortada kalmasını ve kapanmasını önledi!
Kayyum’u “öcü” gösterenler, bugün; “Erzurum Bş Belediye Başkanı Elazığspor’a kapılarını açtı” haberleriyle şehir olarak kaybettiğimiz itibarı düşünsünler?
Kayyum olsa tahta açılabilirdi belki, ama “Serkan ÇAYIR’ın suyuyla değirmen dönecek mi acaba” diye merâk edenler de bekleyip görsünler?