Elâzığ’ımızın uzun zamandır ihtiyacı olan, önceki dönemlerdeki Belediye Başkanlarının Proje Çalışmalarında olan Fuar ve Kongre Merkezini hayata geçirmek şansı, Belediye Başkanımız Şahin ŞERİFOĞULLARI’na nasip olacak gibi gözüküyor. Gözüküyor diyorum çünkü henüz netleşen bir açılış tarihi yok…

İhalesi 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan Fuar ve Kongre Merkezinin inşaatına ise Mayıs 2020 tarihinde başlanıyor. 2021 yılı içerisinde tamamlanması düşünülen inşaatta, zeminde çıkan su sebebi ile teslim tarihi uzuyor. 2021 sonlarında tamamlanan inşaatın çevre düzenlemesi ise tam bir sorun yumağı. Binanın teslim alınıp alınmadığı hakkında bir açıklama yapılmazken, çevre düzenleme işi kaldırımdaki ağaçların kesilmesi ile başlamış görüntüsü veriyor.

Bir ağacı yetiştirmek için türlü zahmetlere giren doğasever Belediyemiz, kaldırımda yetişmiş, sağlıklı onlarca ağacı katlediyor. Yaş kesenin başını keserim diyen Fatih Sultan Mehmet; Çınarın kesilmemesi için köşkü taşıyan Mustafa Kemal Atatürk eminim sizinle gurur duyuyordur…

Fuar organizasyonları aylar önceden yapılan planlı çalışmalardır. Ciddi firmalar, yıl içerisindeki fuar takvimlerini açıklar ve bunu ilan ederler. En basit anlamda kitap fuarına katılacak, imza günü için gelecek yazarlar aylar öncesinden programlarını yapmışlardır.

Keselim kurdeleyi açalım Fuar ve Kongre Merkezimizi…                                                                                                          İçeride güzel bir fuar düzenlenmedikten sonra, basit bir tanıtım Elazığ’ımıza ne kazandıracak?

Bu gibi ulusal anlamda Elazığ’ı tanıtacak faaliyetlerde çok hassas olmalıyız. Anlaşılan o ki planlamada bir şeyler atlanıyor veya unutuluyor.

Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın bu konudaki iyi niyetinden ve çabasından asla şüphe etmiyorum. Ancak ekiple ilgili sıkıntılar olduğunu bu gibi aksaklıklar ve hatalı yapılan projelerden anlamamız zor olmuyor.

Neden Elazığ’da uluslararası bir fuar organizasyonu düşünülmesin. Bu konuda eksik olan tek şey tecrübemiz değil elbette, bu işin altından kalkabilecek insanları da bulmamız ve onlarla beraber çok çalışmamız gerekecektir.

Kendimizi tanıtacağız. Bazı uluslararası fuarları Elazığ’da yapmak istediğimizi ve bunun için tüm dinamikleri harekete geçireceğiz. Dünyaya sattığımız Mermerimiz bunun için iyi bir başlangıç olabilir. Elazığ Mermer anlamında bu potansiyele sahiptir.

Fuar organizasyonları şehrin tanıtımında ciddi rol oynamaktadır. Şehre gelecek ziyaretçilere diğer kültürel zenginliğimizi de tanıtmalı, bunun için şimdide ön çalışmalara başlamalıyız.

Artık Elazığ’ımızda konaklama ile ilgili bir sıkıntı da yaşayacağımızı zannetmiyorum. Dünyaca ünlü bazı markaların ilimizde açtıkları otelleri buna iyi bir örnek olabilmektedir.

 

Acil olarak, Fuar ve Kongre Merkezimizin açılış tarihi netleştirilmeli, tanıtımı ulusal anlamda duyurularak ve mümkünse gerçekleştirilecek uluslararası bir Fuar Organizasyonu ile bu Aziz Şehre bir şeyler katılmalıdır. Birlik olarak Elazığ’ımızın yaraları sarılmalı ve daha güzel günlere götürülmelidir.