Kimden neşet ettiyse doğruluğunu tasdik ederim. Geceyi, gündüzü fark edenler, zemheriyi hissedenler, iliklerine kadar donanlar için hayat devam ediyor. Acı tecrübeleri en çok yaşayan bir millet olarak hayatın devam edeceği üzerinde müştereklik sağlamayı akıl edemiyoruz. Akıl edemeyenler için hayat devam ediyor.
     Felaket senaryolarını en çok konuşan biziz. Tv’ lerin ekranlarından aşağı inmeyi bilmeyen her işten anlayan saçları boynunun arkasından tokalarla bağlı kadrolu maaşlı bilmişler de öyle demiyorlar mı? Terörden onlar anlar, savaştan onlar anlar, ekonomiden onlar anlar, politikadan onlar anlar, kuraklıktan onlar anlar, depremden de hasılı her işten onlar anlar. Onlar için hayat devam ediyor.
     En ilkel malzemeden yapılan binalara imar affı verenler için de hayat devam ediyor.  On binlerce bina yıkıldı. Bu binalara imar izni verenler için de hayat devam ediyor. Binalara ruhsat veren denetim firmalarından, oturma izni veren kurum görevlileri için de hayat devam ediyor. Anadolu’ nun ortasında devasa binaların yapılmasına izin verenler için de hayat devam ediyor. İnsanları geçmişinden, komşuluk ilişkilerden koparan imar planlarına izin verip imza atanlar için de hayat devam ediyor. Binlerce bina yaparak insanların en acil ihtiyacı olan barınma ihtiyacını kazanç kapısı görerek parasına para katanlar için de hayat devam ediyor. Deprem sonrasında daha çok ihale alabilmek için amansız bir mücadele verecek olanlar için de hayat devam ediyor. Bir felaketten ne kadar siyasi rant devşiririm telaşında olan kurnaz, kansız politikacılar için de hayat devam ediyor. Herkes bana inansın bana inanmayanlar hain diyenler için de hayat devam ediyor. Geçici hevesler ve siyasi menfaatler için insanları farklı guruplara ayıranlar için de hayat devam ediyor. Fırsatçı vicdan yoksunu satıcı için de hayat devam ediyor. Bütün kabahati binaları yapan müteahhitlerin üzerine yıkıp bulduklarını yakalayıp tutuklayanlar için da hayat devam ediyor. Müteahhitlere ruhsat verip, yaptıklarını tasdik ederek inşaat izni veren, inşaat sonrası kontrol edip sağlam raporu verenler için de hayat devam ediyor. Bütün Türkiye cenaze evi gibidir. Cenazesini bulanlar ve bulamayanlar için de hayat devam ediyor. Para tutkusuyla kaçak binalara ruhsat verenler için de hayat devam ediyor.
     Babasız annesiz kalan çocuklar için de hayat devam ediyor. Hastanelerde yeni doğan bebelerin aileleri yok oldu. Onlar için de hayat devam ediyor. Kolu bacağı kopanlar için de hayat devam ediyor. Bütün hayatını bir ev alabilmek için çalışan ve bir gömlekle kalan için de hayat devam ediyor. Varlıklı iken çorba kuyruklarına giren dünün varsılı için de hayat devam ediyor. Çobanından ayrı kalan sürü, sürülerinden ayrı kalan çoban için de hayat devam ediyor. Bütün imkânsızlıklara rağmen yurt dışına gitmeyip yaralıları tedavi etmeye çalışan doktorlar için, giderlerse gitsinler diyenler için de hayat devam ediyor. Enkaz olalı on gün olmasına rağmen koltuğundan kalkıp bölgeye gitmeyen karizmatik! bilge lidercik için de hayat devam ediyor. Birbirlerinden habersiz ölü mü diri mi neredeler bilmeyenler için de hayat devam ediyor.
     Felaketi haber alır almaz enkaz başına koşup kurtarma çalışmalarına katılan sessiz kahramanlar için de hayat devam ediyor. İlk andan itibaren canını dişine takarak yardım toplamaya çalışan gençler için de hayat devam ediyor. Kalben, fikren ve zihnen kendisini enkazın altında hissedenler için de hayat devam ediyor. Yardıma muhtaç olanlara yükünüz varsa ücretsiz götüreyim diyen kamyoncu için de hayat devam ediyor. Duygularını kağıtlara dökebilenler için de hayat ediyor. Yazılanları okuyup hülyalara dalanlar için de hayat devam ediyor. Söz bulamayıp içinde fırtınalar kopanlar için de hayat devam ediyor. Enkazdan can çıkaran isimsiz kahramanlar için de hayat devam ediyor. 
     Gökyüzü altında yeryüzünü adımlayanlar, nefes alıp verenler, sıcacık evlerinde yaşayanlar, çocuklarıyla birlikte oturanlar evde oturmaktan canı sıkılıp teferrüce çıkanlar sizin için de hayat devam ediyor mu? Akıl, vicdan, ilim diyenleri tu kaka edenler sizin için de hayat devam ediyor mu?
     Hayat devam ediyor diyenler için de hayat devam ediyor. Allah’ ım içimizdeki beyinsizlerin yüzünden bizi helâk edecek misin? Diyenler için de hayat devam ediyor. 
     Sahi size göre hayat devam ediyor mu?