denizturan19

30 Kasım 1969 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Keban Baraj İnşaatının Önemli Kısımları 1970 de Tamamlanmış Olacak” spotunun altında yer alan “Çalışmalara Hızla Devam Edildiğini Açıklayan İlgililer, Havaların Müsaadesi Nispetinde Bu Çalışmaların Sürdürüleceğini Belirttiler” Manşet haberi bizi 1970’li yıllara götürüyor.

Bin bir zorluk ve emekle gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin o tarihlere kadar süre gelen zaman içerisindeki en büyük enerji yatırımı olan Keban Barajı’nın ortaya çıkışına tekrar şahit olmanın heyecanını yaşıyoruz. O tarihlerde dünyada olmayan biri olarak bu gururu 51 sene sonra bile hissetmek gerçekten müthiş bir duygu.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre; geçen sene inşaat sahasında, işverenle işçiler arasında meydana gelen uyuşmazlığın neticesi olarak bir süre duraklama meydana gelmiş ve bu ihtilaf nedeni ile meydana gelen gecikme, üç vardiya çalışma ile giderilerek; eksikliklerin tamamlanacağı bilgisi bizlere ulaşıyor. Ayrıca inşaat sahası içerisinde eksikliği hissedilen Kalifiye İşçi problemi de, ilgililerin İş ve İşçi Bulma Kurumu ile irtibata geçilerek çözüleceğini haberimizden öğreniyoruz.

***

“Doğu Anadolu Bölgesi’nin Bazı Kesimlerinde Kar Yağışı devam ediyor” Haberimiz ise yağışlara hasret kaldığımız şu günlerde yüreklerimizi dağlıyor. Mevsimsel olarak kar yağışının olması gerektiği şu günlerde bırakın kar yağmasını yağmura bile hasret kaldık. Küresel ısınmanın etkilerini hissetmekte olduğumuz bir gerçek olmakla beraber, gerekli tedbirleri alıp, doğa ile barışık bir şekilde yaşamayı öğrenemezsek, kar yağışı haberini eski gazetelerde, kar fotoğraflarını ise kartpostallarda görebileceğiz.

***

“Boya, Krom ve Renk Arasında Güzellik Yarışması” haberi resimli (Klişeli) bir haber olarak göze çarpıyor. Almanya / Frankfurt şehrinde açılan bir otomobil sergisinde beğeniye sunulan araçlar zamanının modern çizgilerini taşıyor. Günümüzde Klasik Modeller arasında bulunan bu araçlar tasarım ve farklı özellikleri ile dikkatleri üzerine topluyor. Alman Mühendisleri bu konuda öncü olduklarını gerek eski tarihli haberlerde, gerekse yeni haberlerde rahatlıkla görebilirsiniz.

***

“İl Genel Meclisi Salı Günü Toplanıyor” haberi ise yine ilk sayfa haberlerimizden. Alt başlığımızda “Bina ve Arazi Vergisinin Tespit Müddetleri Görüşülecek” bilgisine ulaşıyoruz. Elazığ Valisinin Başkanlık yapacağı İl Genel Meclisinde, haber başlığımızda da belirttiğimiz gibi bina ve arazi vergisinin tespit müddetleri ile ilgili kararların alınması bekleniyor.

***

“Belediyenin 1970 Mali Yılı Bütçe Taslağının Hazırlanmasına Başlanıyor” haberi ana sayfamızın alt tarafında kendine yer buluyor.

***

“3 Fırın Hakkında Ceza Zabtı Tanzim Edildi” haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Çarşı içindeki Fırınlarda denetim yapan Zabıta Ekipleri kurallara riayet etmeyen fırınlar hakkında yasal işlem gerçekleştirmiş.

***

“Atanma” haberi ise İlimizdeki kurumlarla ilgili olarak atanma ve terfi haberlerini veriyor.

***

Ramazan ayı münasebeti ile günlük İmsakiye de ana sayfamızın alt köşesinde kendine yer buluyor.

Selam ve saygılarımla.