40

Tarihten bir yaprak köşemize 10 Mayıs 1988 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Elazığ Anadolu Lisesi, Orta Kısım Son Sınıf Öğrencisi Kamil Serkan Kılıç, Fen Lisesi Birinci Basamak Sınavı Üçüncüsü Oldu” ”Anadolu Lisesi, Ortaokullar Arası Bilgi Yarışı ve Satranç Şampiyonasında da İddialı”

Başlığı gazetemizin sağ üst kısmında manşet haberi olarak dikkatleri üzerine topluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Elazığ Anadolu Lisesi son dönemlerde ortaya koymuş olduğu performans ile Elazığ eğitim camiasında dikkatleri üzerinde topluyor. İlimizde eğitim ve öğretim veren kurumlarımızın; tatlı bir rekabet içerisinde, birbirleri ile yarışmaları, eğitim kalitesinin artmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu işten kazançlı çıkacak olan en başta öğrencilerimiz, ilimiz ve memleketimiz olacaktır.

Atatürk’ün “eğitimdir ki bir milleti ya özgür bağımsız şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözü, bizlere bu gerçeği bir daha hatırlatıyor.

İlimizin ve ülkemizin eğitim kalitesinin günümüzde hangi sırada olduğunu merak ettiğimizde; internetten yapılan kısa bir araştırma sonunda, en son 2018 yılında yayınlanmış verilere ulaşabiliyorsunuz. 137 ülke arasında 99’uncu sırada olan Türkiye’mizin bu hali bizleri üzüyor. Eğitimi, dünya standartlarına ulaştıramadığınız müddetçe, bilimsel ve teknik gelişmeleri hep birkaç adım geriden takip etmek zorunda kalırsınız.

Eğitim için yapılan yatırımlar, topluma her zaman, misli kazanç olarak geri dönmüştür. Eğitim bütçesi 2022 yılı için, bir önceki yıla göre yaklaşık %30 oranında artarak 274 milyar 384 milyon 474 bin TL olarak belirlendiğini öğrendiğimizde ise bu rakamın ne derece yeterli olabileceğini düşünmeden edemiyorsunuz. Zira okullarda yaşanılan, maddi ve fiziki sıkıntılar, öğrencisi olan her velinin malumudur.

               

***

“Ankara’daki Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nca Bir İftar Yemeği Verilecek” Başlığı ana sayfamızda alt kısımda gözümüze çarpıyor.

Elazığ dışında kurulu bulunan, halen faaliyetleri devam eden Vakıf ve derneklerimiz, ilimiz kültürünü yaşatmak ve tanıtımı noktasında büyük bir boşluğu doldurarak, kayda değer bir hizmet yapmaktadırlar. Bu vakıfların düzenlemiş olduğu etkinliklerde, hemşerilerimiz bir araya gelerek, memleket ve arkadaş hasretlerini gidermekte, birlik ve beraberliklerini devam ettirmektedirler.

Yaklaşık 8 sene Elazığ dışında yaşamış biri olarak, gitmiş olduğum illerde Elazığlılar Derneği’ni bulmuş, faaliyetlerine mümkün olduğunca katılmış bir Elazığ sevdalısı olarak dernek ve vakıflarımızın faaliyetleri ile her zaman gurur duymuşumdur.

***

Zülfikar AKAR ağabeyimiz ise Gazetemizde, ‘’Ay Işığı’’ Başlığı altında, Büyük Alametler ve Fitneler (3) konusunu devam eden üçüncü yazısıyla da işleyerek, Ramazan ayı içerisinde, Müslümanların bilgilendirilmesi noktasında, her mümin gibi üzerine düşeni yapmaya çalışmış.

***

“İftihar Tablomuz” Adlı yazısı ile Rahmetli Şeref TAN hocamız, Gazetemiz’in sol kısmında, değerli görüşlerini bizlerle paylaşıyor.

Eğitim ile ilgili olarak başarılı öğrenciler ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı yazı, bizleri adeta o günlere götürüyor. Kendisi de emekli bir öğretmen olan Merhum Şeref TAN, yetiştirmiş olduğu binlerce öğrencisinin yüreklerinde yaşamaya devam ediyor. 

***

 

Gönül Dilinden

Ben ki yıl boyu mekirde

Bu fikirde şu fikirde

Ramazan boyu zikirde

Yüzüm var mı yalvarayım.

                                                                               Ş.T.

Hepimizin içerisinde bulunduğu, kimi zaman dünya hali deyip geçtiğimiz ve görmezden geldiğimiz bir hali, bir dörtlükle ne güzel de özetlemiş. Mekanın Cennet olsun Şeref Hocam.

***

‘’Harputlu Şairin Şiir Bahçelerinden’’ Köşesinde Niyazi YURTÇU hocamız, ‘Pişmen Gerek’ Adlı şiiri ile gazetemizin kültürel anlamdaki zenginliğine değer katıyor.

Selam ve Saygılarımla.