Murat SANCAK; “Adana Demirspor Başkanlığı 2 defa teklif edildi. İkisinde de reddetmiştim. Daha sonra kıramayacağım bir büyüğüm tâlimat verince ben de kabul etmek zorunda kaldım.” diye bir açıklama yaptı…
Adana Demirspor, favori Samsunspor’u geçti şampiyon oldu ve Süper Lig’deki başarısı ortada…
***
2013-2014 Sezonu’nda Elazığspor küme düşerken, İstanbul BB. Süper Lig’e yükseldi…
2014 Yılı’nda futbol şubesinin Olağanüstü Genel Kurul sonucunda aralarında Göksel GÜMÜŞDAĞ’ın da bulunduğu 7 ortaklı “Başakşehir Futbol Kulübü”ne satılmasıyla farklı bir yapı oluştu.
Başakşehir FK’nın kurulduğu gün, geçmişe dönük tüm vergi borçları eski kulüp olan İstanbul BB’ye bırakılıp, köprü ve otoyol inşaatı yapan “Kalyon Grup” başta olmak üzere iktidara yakın tüm firmalarca desteklenince, Başakşehir FK’ya “6. Süper Lig Şampiyonu” olma yolu açılmış oldu!
***
“Çaykur” ile özdeşleşmiş Rizespor’a da bir tâlimatla başkan bulundu ve Tahir KIRAN Başkan oldu…
TFF Başkanı Nihat ÖZDEMİR’in Limak, TFF Başkan Yardımcısı Servet YARDIMCI’nın sahibi olduğu DATİ Şirketler Grubu, Galleria, Sheraton İstanbul, Ataköy Marina, Marina Park  ile eski TFF Başkanı M. Ali AYDINLAR’ın sahibi olduğu Acıbadem Sağlık Grubu’nun yanı sıra; THY, Anadolu jet, İstanbul Havalimanı, Spor Toto, Cengiz Holding, Aksa, Turkcell, Denizbank, İddaa, Türk Telekom, Sanko, Kartallar Holding gibi aralarında devlet kurumlarının da bulunduğu Ç. Rizespor’a sponsor olmak için kuyruğa giren 20’yi aşkın şirketle kimseye nasip olmayan bir destek buldu Karadeniz ekibi?..
***
Daha dün denilebilecek yakın geçmişte telaffuz edilemeyecek kadar büyük meblağlarla borç batağındayken, bugün 3 Büyükler’in açık ara önünde daha ligin ilk yarısı sonunda neredeyse şampiyonluğunu ilân edecek kadar güçlenen, bir yandan da hâlâ astronomik rakamlara transferler yapan Trabzonspor’un, eski oyuncularına ve teknik adamlarına olan borcunu Başkan Ahmet AĞAOĞLU cebinden mi ödedi, vergi borcu nasıl tükendi?
İşte, Türkiye’nin gerçeği bu!..
***
Şimdi, sayfalar dolusu örnekler verebileceğimiz bu gerçeklerin ışığında; Türkiye’nin bir gerçeği de biz…
“Kapansın, yok yaşasın” diye şu memleketin bile 2’ye bölünmesine sebep olan Elazığspor gerçeği!..
Birkaç arkadaştan bana gelen aynı fotoğraf ve altında; “Ferrokromun sahibi Yüksel YILDIRIM, dün akşam Mehmet AĞAR ile yemek yiyor” yazılı, ayrıca “Mehmet AĞAR istese, 1 günde tek bir sponsor ile Elazığ’ın borcunu öder!..” notu düşülmüş?
Öyle ya, örnek verdiğimiz; Türkiye’nin gerçeklerini okuyan, duyan ve de geçmişi bilenler, fotoğrafı da görünce ister istemez bir beklenti içerisine giriyorlar; Çünkü Elazığspor’un durumu kritik?
Pekâlâ, sizin bildiğiniz ve düşündüğünüz Elazığspor’un durumu sır mı, bilinmiyor mu?
“İstese” denilmiş, yani istemiyor mu?
***
Hani Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI; “Rahat olun demişti?..”
Çok mu rahatladık, hiç kimsenin sesi çıkmıyor?
Yoksa birilerinden “tâlimat” mı bekleniyor?
“Belediye iaşe yardımı yapıyor, su, yakıt, personel, deplasman vb giderleri karşılıyor daha ne yapsın?” diyenler, “Fakir fukaranın hakkının Elazığspor’a verilmesine karşı olduğunu” söyleyenler yok mu?..
Örnek verdiğimiz kulüplere bakılırsa şayet; “Devede kulak” misâli bile büyük kalır elbette!
“Elazığ Belediyesi Elazığspor’un transfer tahtasını açsın, tüm borcunu ödesin!” demedik ki biz?
Ancak, hiçbir icraat yapmadan neyi bekliyoruz şimdi?  
Belediye Başkanımız, elini taşın altına sokacakmış, ama şehrin dinamikleri de harekete geçmeliymiş?
Bekliyoruz ki dinamikler kendiliğinden harekete geçsin, herhâlde?
Arkadaşlar, Elazığ Belediyesi daha önce geçmişten örnek verdiğimiz; Behçet SUSMAZ ile Rahmetli Hamza YANILMAZ dönemlerinde olduğu gibi o dinamikleri harekete geçirecek organizasyonu üstlenmesi gereken tek mercîdir, unutmayın!
Kalkın “Şehrül-emin” olarak dinamikleri harekete geçirin, bu memleketin vekillerini de toplayın, tıpkı son zamanlarda moda olduğu gibi; birlikte bakanları ziyâret edin, medyaya da fotoğraf servis edin…
Bakan Murat KURUM ile Bakan Süleyman SOYLU’da bordo-beyaz formalarımız da var?..
Özellikle “Son Başbakanımız” Binali YILDIRIM’ın; “Elazığspor’un sahibi benim” sözü de var…
Elazığspor için de bir tâlimat versinler, siz de kulübü ehline, emin ellere teslim edin!
Türkiye’nin gerçeği bu…