Sancaktepe’yi yenen ve 15 maç sonra galibiyeti hatırlayan Elazığspor’un, Kâhta Deplasmanı’ndan galibiyetle dönmesi, kümede kalma mücadelesinden umutlu olmayanlara morâl olurken, uyum aşamasındaki oyuncularımıza da özgüven sağlamıştı…
TRT Yayını’na rıza göstermeyen, maç öncesinde oluşturulan atmosferle de Elazığspor’a baskı yapıp gözdağı vermeye çalışanlardan çekinen hakemlerin bile olumsuz etkilendikleri bir ortamdan, bileğinin gücü, alnının teriyle ve hakkıyla 3 puanı söküp alarak hayat bulan Bordo-Beyazlı oyuncularımızın inancı, umutlarımızı artıran en büyük etken olmuştu doğrusu!..
Bu çağda hâlâ ilkel yöntemlerle Elazığspor’un yoluna engel koyma çabalarına rağmen, rakibinin yanı sıra olumsuz şartlar ve baskı ortamından etkilenen hakemlerin de yanlı yönetimlerine aldırmadan, maç öncesinde tribünlerden yükselen siyâsî içerikli aleyhte tezahüratları umursamadan, 90+11 dakikalık bir cendereden çıkmayı başaran futbolcularımızın başarısını hazmedemeyen ve oyun alanında Kalecimiz Yağız’a yumrukla fiili saldırıda bulunan eşkıyalara sahada verilen cevap, elbette en geçerli olan, rakibi de yürekten yaralayan karşılıktır!
***
“Kâhta’dan dönen Elazığspor, hemen 3 gün sonra Nevşehir Maçı’na çıksa daha mı iyi olurdu?..” Ölçüsü olmayan bu soruya verilen cevaplar farklı olabilir, zirâ; konu fizik güç, motivasyon, dolayısıyla konsantrasyon ve sair unsurlar düşünüldüğünde çelişen neticeler de verebilir?
Olan oldu, Elazığspor TFF tarafından bir hafta kaydırılan fikstüre göre Nevşehir Belediyesporla bir hafta sonra karşılaştı…
Rakip takım Nevşehir Belediyespor’a bakıldığında; son iç saha maçında, bizim deplasmanda mağlup ettiğimiz Kâhtaspor’a 2-0 gibi net bir skorla yenilmiş olmasına, ne denilebilir ki?
Pazar günü, eski teknik adamlarıyla yeniden anlaşarak kelimenin tam anlamıyla “kan değişikliği” yapan ve karşımıza çıkan takım, müsabaka öncesinde incelediğimiz istatistikî değerlere uygun bir takımdı ve kesinlikle Kâhta’ya yenilecek bir görünümde de değildi?
Deplasman verilerine göre, Nevşehir Belediyespor Elazığ’a gelinceye kadar; oynadığı 13 deplasman maçında 8 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 2 mağlubiyet almış, topladığı 47 puanın 27’sini dış sahada elde etmiş, Lider Batman Petrolspor’dan sonra deplasman karnesiyle en başarılı ekip durumunda!..
Bu verileri görmezsek şâyet; Kâhta’yı deplasmanda yenmiş olan Elazığspor’un, Kâhta’nın deplasmanda yendiği Nevşehir’i yenmesi kadar doğal bir sonuç olamazdı herhâlde?..
***
Nevşehir Belediyespor, Elazığ’da tam bir deplasman takımı olduğunu gösterirken, aslında maça iyi başlayan Elazığspor karşısında, ilk 10 dakika dışında; sahaya yayılışı, fizik gücü ve diriliği, topa hâkimiyeti ve ayağa isabetli pas yapma özelliğiyle kısa sürede oyuna ağırlığını koydu…
Orta alanı elinde bulunduran rakip takım karşısında, aşırı top kaybı yapan Elazığspor, atak oynama isteğini pozisyona dönüştüremezken, deplasman takımı olma özelliğini sergileyen Nevşehir 2 kez, ama organize geldiği Elazığspor Kalesi’nde 2 gol birden buldu ve 25 dakikada maç bitmiş gibi rahatladı?..
Kaleci ve sol bek tercihi eleştirileri haklı görülebilir, tartışılabilir de ama unutulmamalı ki rakibin atak yönüne göre sağdan, Elazığspor savunmasına göre soldan geliştirdiği iki atakta savunmanın solunda görev yapan M. Ensar’a ne orta sahanın içinde görev yapan Salih, ne de sol kanatta oynayan İsmet takım savunması prensiplerine göre yardım etmediler?
Kaleci Hakan’ın 2. Yarı’da savunma güvenliği riske atıldığı anlarda yaptığı hatalar olsa da yenilen 2 golde bâriz bir hatası yoktu?
Aslında kart cezalısı olan Zeki’nin orta alandaki eksikliği fazlasıyla hissedildi…
Yan top zaafımızdan yediğimiz ilk gol gibi, Elazığspor da Sancaktepe Maçı’ndaki ilk gol gibi golünü yine Ömer Faruk’la bir yan toptan buldu…
Feyzullah ile Ömer Faruk’un hava hâkimiyetleri rakip savunmanın dengesini bozunca, özellikle farkın bire indiği 67. Dakika’dan sonra rahatı bozulan ve ürkek bir görüntü sergileyen Nevşehir Belediyespor, kendi yarı alanına kapandı, kaldı…
90+3 ve 90+5’te iki kontratakta mutlak 2 gol kaçıran Nevşehir, maçı 4-2 kazanabilirdi de!
Ancak, 90+7’de gelen gol tesadüfî bir gol değildi, Elazığspor’un baskısı sonuç verdi..
2-0’dan maçı çeviren Elazığspor, ortaya koyduğu mücâdele, hakeme rağmen maçı bırakmama ve kazanma isteğiyle, 2 puan kaybetse de alkışı hak etti, geleceğe pozitif duygularla bakanlara da umut vaadetti!..