23

Tarihten Bir Yaprak Köşemize28 Aralık 1966 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Kavaklı Köyü Olayı Mahkemede ” ”Jandarmaları Döven 20 Köylü Tevkif Edildi”manşet haberi ana sayfamızda göze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinde Kavaklı Köyünde geçen gün yaşanılan olaylarla ilgili bilgilere ulaşıyoruz. Geçen günlerde, bölgede devriye gezen iki jandarma erimize saldırarak onları darp eden ve aranılan bir şahsı saklayarak teslim etmedikleri tespit edilen kişiler; bölgeye operasyon düzenleyen jandarmalarımız tarafından gözaltına alınıyor. 20 kişi olduklarını öğrendiğimiz bu saldırganlar daha sonra tutuklanıyorlar.

Milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden canları pahasına görev yapmakta olan güvenlik güçlerimize her anlamda destek olmalı ve onların bu kutsal görevlerinde yanlarında olmalıyız.

***

“Şeker Fabrikasının Nakledileceği Saha Hakkında Hala Bir Açıklama Yapılmadı”, “Alınan Karar Üzerine Derhal Harekete Geçilecek” haberi ana sayfamızın manşet haberlerinden biri olarak dikkatimizi çekiyor.

Daha önceki haftalarda da dile getirdiğimiz haberimizin netleşmemesi ve bu konuda bir açıklama yapılmaması üzerine, gazetemiz bu konuyu manşetine taşıyarak Elazığ menfaatleri noktasında farkını bir kez daha gösteriyor.

***

“Atatürk Kır Koşusu Yapıldı” “Birinciliği Şadi Öztürk Kazandı”haberi ana sayfamızın orta kısmındakendine yer buluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümüne denk gelen ve her yıl 27 Aralık tarihinde yurdun her yerinde gerçekleştirilen Kır Koşusu, ilimizde de yapılmış; Şadi Öztürk adlı koşucu, birinciliği kazanmıştır.

Spor faaliyetlerinin toplum için önemi çok büyük olmakla beraber, anlamlı günlerde de düzenlenmesi, bu faaliyete ayrı bir güzellik katmıştır.

***

“Şehrimizde Yeni Bir Taksi Yazıhanesi Daha Açıldı”haberi ise bir diğer ilk sayfa haberimiz.

Şehrimizin gelişmesi nispetinde ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olan, taksi durağı haberimizde o günlerden bir esinti olarak bizlere ulaşıyor. 

***

“Gazi ve Hürriyet Caddeleri Yıkandı” haberimiz ise günümüzde de uygulamaları mevsim şartlarına göre haftalık olarak devam eden bir çalışma hakkında bizleri bilgilendiriyor.

***

“Şeker Fabrikası Çiftliğinde Yetiştirilen 134 Adet Kasaplık Hayvan Satışa Çıkarıldı”haberimiz sayfamızın alt tarafında kendisine yer buluyor. Haberimizde, açık arttırma usulü ile satışa çıkarılacak olan hayvanların kasaplar tarafından yoğun bir taleple değerlendirileceğini öğreniyoruz.

***

 

“Atatürk Üniversitesi Elazığ Talebe Cemiyeti Şehrimizde Temsiller Verecek” haberi ana sayfamızdaki bir diğer dikkat çeken haberimiz.

Haberimizin içeriğinde yazılanlara göre, ilimizde temsiller verecek olan, Elazığ Talebe Cemiyeti bu faaliyetler öncesinde protokol üyelerine de bir dizi ziyaret gerçekleştirmişler. 

***

 

“R.C.D. Çerçevesinde Petrol Konusunda Çalışmalar” haberimiz ise uluslararası haberlerimizden birini oluşturuyor.

Türkiye-Pakistan-İran arsında imzalanan işbirliği anlaşmaları çerçevesinde, bölgesel olarak petrol üretimi ile ilgili yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilere bu haberimizden ulaşıyoruz.

***

Resimli haberimizde ise Almanya Şansölyesinin gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret ile ilgili bilgilere ulaşabiliyoruz.

***

Bu haftaki başyazımızda ise “Cüret” başlığı ile güncel olaylar hakkında düşüncelerini bizlerle paylaşan Rahmetli Amcam Kemal Turan’ın yazısı yer alıyor. 

Selam ve saygılarımla.